Pomyślna integracja: technologia nie wieder bohren na ścieżce wzrostu

Celem strategii firmy tesa jest zarówno generowanie wzrostu organicznego jak i wzmacnianie międzynarodowej grupy spółek poprzez przejęcia. Firma tesa SE nabyła firmę nie wieder bohren ag w kwietniu 2017 roku. Ten podmiot stowarzyszony stanowi doskonałe uzupełnienie oferty produktowej i technologicznej firmy, a także zapewnia grupie nowe kanały sprzedaży z czołowymi odbiorcami handlowymi takimi jak firmy budowlane, sieci hoteli i centra medyczne. Proces integracji firmy pod zmienioną nazwą tesa nie wieder bohren GmbH został pomyślnie zakończony na rynku niemieckim w styczniu 2018 roku.

„Samoprzylepne akcesoria łazienkowe tesa nie wieder bohren są idealnym uzupełnieniem sprawdzonych rozwiązań samoprzylepnych tesa takich jak Powerstrips czy Inteligentny System Montażu tesa®  – wyjaśnia Reinhold Zintgraf, dyrektor zarządzający tesa nie wieder bohren GmbH. – Daje to konsumentom swobodę w projektowaniu wystroju wnętrz łazienkowych, a jednocześnie zapewnia prosty i bezpieczny montaż. Jest to wartość dodana, która stwarza nowe możliwości sprzedaży detalicznej oraz umożliwia dotarcie do nowych grup nabywców – dodaje Zintgraf.

Imponujące koncepcje asortymentu produktów i działalności punktów sprzedaży

Reakcja na asortyment produktów opartych na technologii tesa nie wieder bohren była ogromna: ponad 1500 sklepów powiązanych z dziesięcioma największymi hipermarketami budowlanymi w Niemczech korzysta już z szerokiej gamy tych produktów. Dzięki imponującej ofercie produktów, a także strategicznym działaniom punktów sprzedaży, firma tesa pomaga swoim partnerom detalicznym zwiększyć sprzedaż. Zbliżają się kolejne wyzwania: produkty tesa nie wieder bohren mają wejść na rynek międzynarodowy w lipcu 2018 roku. Planowane jest stopniowe poszerzanie oferty o kolejne produkty, takie jak sześć serii samoprzylepnych akcesoriów łazienkowych w segmencie premium, obejmujących aż 100 dodatkowych produktów opartych na technologii nie wieder bohren.

Tutaj możesz dodać wszystkie pliki i zdjęcia do folderu pobierania.