Pomyślna integracja: technologia nie wieder bohren na ścieżce wzrostu

Celem strategii firmy tesa jest zarówno generowanie wzrostu organicznego jak i wzmacnianie międzynarodowej grupy spółek poprzez przejęcia. Firma tesa SE nabyła firmę nie wieder bohren ag w kwietniu 2017 roku. Ten podmiot stowarzyszony stanowi doskonałe uzupełnienie oferty produktowej i technologicznej firmy, a także zapewnia grupie nowe kanały sprzedaży z czołowymi odbiorcami handlowymi takimi jak firmy budowlane, sieci hoteli i centra medyczne. Proces integracji firmy pod zmienioną nazwą tesa nie wieder bohren GmbH został pomyślnie zakończony na rynku niemieckim w styczniu 2018 roku.

Temat: Firma, Konsument

„Samoprzylepne akcesoria łazienkowe tesa nie wieder bohren są idealnym uzupełnieniem sprawdzonych rozwiązań samoprzylepnych tesa takich jak Powerstrips czy Inteligentny System Montażu tesa®  – wyjaśnia Reinhold Zintgraf, dyrektor zarządzający tesa nie wieder bohren GmbH. – Daje to konsumentom swobodę w projektowaniu wystroju wnętrz łazienkowych, a jednocześnie zapewnia prosty i bezpieczny montaż. Jest to wartość dodana, która stwarza nowe możliwości sprzedaży detalicznej oraz umożliwia dotarcie do nowych grup nabywców – dodaje Zintgraf.

Imponujące koncepcje asortymentu produktów i działalności punktów sprzedaży

Reakcja na asortyment produktów opartych na technologii tesa nie wieder bohren była ogromna: ponad 1500 sklepów powiązanych z dziesięcioma największymi hipermarketami budowlanymi w Niemczech korzysta już z szerokiej gamy tych produktów. Dzięki imponującej ofercie produktów, a także strategicznym działaniom punktów sprzedaży, firma tesa pomaga swoim partnerom detalicznym zwiększyć sprzedaż. Zbliżają się kolejne wyzwania: produkty tesa nie wieder bohren mają wejść na rynek międzynarodowy w lipcu 2018 roku. Planowane jest stopniowe poszerzanie oferty o kolejne produkty, takie jak sześć serii samoprzylepnych akcesoriów łazienkowych w segmencie premium, obejmujących aż 100 dodatkowych produktów opartych na technologii nie wieder bohren.

Zobacz więcej

Tutaj możesz dodać wszystkie pliki i zdjęcia do folderu pobierania. (Plik w formacie .zip)

Informacja prasowa: Udana integracja: tesa nie wieder bohren na drodze rozwoju

Coroczna konferencja prasowa

Prawa autorskie
Ten materiał może być wykorzystywany wyłącznie do celów redakcyjnych - komercyjne stosowanie jest zabronione. Wszystkie aktywa medialne tesa, które są powielane w celach wydawniczych muszą zawierać informacje o prawach autorskich "© tesa SE. Wszelkie prawa zastrzeżone". Elektroniczne przetwarzanie jest dopuszczalne wyłącznie za uprzednią zgodą tesa SE. Materiał nie może być powielany swobodnie. W celu powielenia materiału prosimy o kontakt celem autoryzacji.

Visual overview_2018

1,1 MB

Visual overview_2018

1,1 MB

Obrazy

Samoprzylepne akcesoria łazienkowe tesa nie wieder bohren są idealnym uzupełnieniem sprawdzonych rozwiązań samoprzylepnych tesa takich jak Powerstrips czy Inteligentny System Montażu tesa®.

tesa nie wieder bohren

123,2 MB

123,2 MB
Prawa autorskie
tesa nie wieder bohren: opatentowana technologia, która może być używana do trwałego mocowania akcesoriów ważących nawet do 20 kg (takich jak wieszaki na ręczniki), do płytek ściennych, szkła lub kamienia naturalnego - wszystko bez uprzedniego wiercenia lub instalowania kołków rozporowych czy śrub.

Opatentowana technologia mocowania

38,3 MB