Zmiany w zarządzie tesa SE

Dr Norman Goldberg przejmuje obowiązki prezesa zarządu od dr Roberta Gereke – Do zarządu dołącza Angela Cackovich odpowiedzialna za dział Direct Industries

Temat: Firma

Norderstedt, 09/23/2019 – Z dniem 1 stycznia 2020 r. dr Norman Goldberg objął stanowisko prezesa zarządu tesa SE, zastępując dr Roberta Gereke, który 31 grudnia 2019 r. przeszedł na emeryturę. Jak podkreśla Ulrich Schmidt, przewodniczący rady nadzorczej tesa: „Dr Robert Gereke miał kluczowy wkład w kształtowanie prężnego rozwoju firmy tesa przez wiele lat. W imieniu rady nadzorczej chciałbym mu za to bardzo serdecznie podziękować i życzyć wszystkiego najlepszego na kolejnym etapie życia”. Rada nadzorcza powołała także z dniem 1 stycznia 2020 r. Angelę Cackovich na nowego członka zarządu. Na tym stanowisku Angela Cackovich będzie odpowiadać za dział Direct Industries w tesa SE.

Dr Norman Goldberg, pełniący funkcję dyrektora generalnego (CEO), jest członkiem zarządu tesa SE od stycznia 2017 r. W firmie odpowiada za dział Direct Industries. Wcześniej zajmował stanowisko dyrektora zarządzającego i współprezesa zarządu w firmie Lohmann GmbH & Co. KG zajmującej się produkcją rozwiązań w technologii klejenia. Dr Goldberg ma stopień naukowy doktora chemii. Prowadził badania naukowe i wykładał na Uniwersytecie Cornella w USA oraz na Uniwersytecie Technicznym w Brunszwiku. Karierę w przemyśle rozpoczął w 2000 r. w firmie Henkel KGaA & Co. KG w Düsseldorfie, gdzie zajmował różne stanowiska kierownicze w pionie sprzedaży i marketingu oraz globalnych badań i rozwoju. W 2003 r. pełnił funkcję dyrektora generalnego w Henkel Technologies w Azji. W 2005 r. objął stanowisko dyrektora regionalnego w Azji Południowo-Wschodniej. Zajmował także różne międzynarodowe stanowiska zarządcze w firmach w branży klejów przemysłowych.

Angela Cackovich pracowała w firmie Henkel KGaA & Co. KG na różnych międzynarodowych stanowiskach kierowniczych. Zakres jej obowiązków obejmował rozwój działalności w branży klejów dla przemysłu motoryzacyjnego i lotniczego w Europie, USA i Ameryce Łacińskiej, jak również rozwój działalności międzynarodowej w sektorze klejów dla przemysłu budowlanego i branż pokrewnych. Angela Cackovich jest absolwentką Uniwersytetu Nauk Stosowanych im. Freseniusa na kierunku inżynieria chemiczna. Ma także dyplom z administracji i finansów. Rozpoczęła karierę zawodową w 1990 r. w firmie Hoechst AG we Frankfurcie. W późniejszym okresie pracowała w trzech renomowanych firmach w branży chemicznej – Dow Corning, Rohm & Haas i Celanese – zajmując stanowiska kierownicze wyższego szczebla w działach sprzedaży, marketingu i zarządzania.

Zobacz więcej

Tutaj możesz dodać wszystkie pliki i zdjęcia do folderu pobierania. (Plik w formacie .zip)

Zmiany w zarządzie tesa SE

Obrazy

Dr Norman Goldberg, członek zarządu, dyrektor działu Direct Industries tesa SE

Dr Norman Goldberg

21,4 MB

Dr Norman Goldberg, członek zarządu, dyrektor działu Direct Industries tesa SE

21,4 MB
Prawa autorskie
Ten materiał może być wykorzystywany wyłącznie do celów redakcyjnych - komercyjne stosowanie jest zabronione. Wszystkie aktywa medialne tesa, które są powielane w celach wydawniczych muszą zawierać informacje o prawach autorskich "© tesa SE. Wszelkie prawa zastrzeżone". Elektroniczne przetwarzanie jest dopuszczalne wyłącznie za uprzednią zgodą tesa SE. Materiał nie może być powielany swobodnie. W celu powielenia materiału prosimy o kontakt celem autoryzacji.