tesa SE przejmuje dział produktów Twinlock od Polymount

Dział produktów Twinlock firmy Polymount z siedzibą w Nijkerk (Holandia) stanie się podmiotem zależnym należącym w całości do tesa SE.

Będący jednym ze światowych liderów rynkowych producent taśm oraz systemowych rozwiązań samoprzylepnych umocni tym samym swoją pozycję rynkową w obszarze produktów przeznaczonych dla branży poligraficznej, która stanowi jeden z jego filarów działalności przemysłowej. „Samoprzylepne tuleje Twinlock firmy Polymount stanowią idealne uzupełnienie obecnej gamy produktów tesa przeznaczonej dla branży druku fleksograficznego – powiedział dr Norman Goldberg, dyrektor działu Direct Industries tesa SE. – Dzięki nim łatwiej nam będzie wykorzystać pełny potencjał tego segmentu.”

Polymount zajmuje się opracowywaniem, produkcją oraz dystrybucją innowacyjnych produktów przyśpieszających procesy, a zatem ograniczających koszty druku fleksograficznego. W 2002 roku firma Polymount wprowadziła na rynek samoprzylepną tuleję Twinlock umożliwiającą mocowanie płyt do druku na tulejach i cylindrach bez konieczności stosowania dwustronnych taśm samoprzylepnych.

Firma Polymount została założona 16 lat temu. W 2017 roku zatrudniała 70 pracowników, a jej sprzedaż wyniosła ok. 18,5 mln EUR. Spółka posiada własne biura sprzedaży w strategicznych miejscach na całym świecie, a jej produkty rozprowadzane są w ponad 80 krajach.

„Od początku swojego istnienia firma Polymount konsekwentnie rozwija się i rozrasta, umacniając swoją pozycję rynkową w branży druku fleksograficznego na całym świecie – powiedział Jan Willem Boers, dyrektor generalny Polymount International BV. – Dzięki firmie tesa SE i jej globalnej infrastrukturze, a także zajmowanej przez nią w niektórych częściach świata pozycji lidera w sektorze poligraficznym i papierniczym, sukces ten będzie można powtórzyć w szerszej skali.”

Zobacz więcej

Tutaj możesz dodać wszystkie pliki i zdjęcia do folderu pobierania. (Plik w formacie .zip)

Obrazy

W 2002 roku firma Polymount wprowadziła na rynek samoprzylepną tuleję Twinlock

Tuleje Twinlock, miękka, średnia i twarda

W 2002 roku firma Polymount wprowadziła na rynek samoprzylepną tuleję Twinlock

Prawa autorskie
Ten materiał może być wykorzystywany wyłącznie do celów redakcyjnych - komercyjne stosowanie jest zabronione. Wszystkie aktywa medialne tesa, które są powielane w celach wydawniczych muszą zawierać informacje o prawach autorskich "© tesa SE. Wszelkie prawa zastrzeżone". Elektroniczne przetwarzanie jest dopuszczalne wyłącznie za uprzednią zgodą tesa SE. Materiał nie może być powielany swobodnie. W celu powielenia materiału prosimy o kontakt celem autoryzacji.
Dr Norman Goldberg, członek zarządu, dyrektor działu Direct Industries tesa SE

Dr Norman Goldberg