Północnoamerykański podmiot stowarzyszony firmy tesa przejmuje Functional Coatings, Inc.

Functional Coatings, Inc. z siedzibą w Newburyport (Massachusetts) stanie się podmiotem stowarzyszonym należącym w całości do tesa tape inc. (Ameryka Północna). Przejęcie to pozwoli Grupie tesa, będącej światowym liderem w wielu branżach, na wzmocnienie swojej pozycji rynkowej w branży budowlanej.

Temat: Przemysł, Firma

„Innowacyjne taśmy samoprzylepne i produkty uszczelniające firmy Functional Coatings, Inc. stanowią doskonałe uzupełnienie istniejącej gamy produktów tesa przeznaczonej dla branży wykończeniowej – powiedział Paul Sullivan, prezes i kierownik regionalny firmy tesa tape inc. – Dzięki nim łatwiej nam będzie wykorzystać pełny potencjał tego odradzającego się segmentu w Ameryce Północnej.”

Firma Functional Coatings założona przez Roberta Lyncha w 1989 roku należy obecnie do Stephena i Davida Lyncha (przedstawiciele drugiego pokolenia rodziny Lynchów) i do Geralda Fortiera (dyrektor generalny firmy) oraz zatrudnia ponad 80 pracowników. Firma znana jest przede wszystkim z niezawierających lotnych związków organicznych taśm samoprzylepnych produkowanych na bazie butylu hybrydowego. Grube, łatwe w użyciu taśmy o wysokiej wydajności są o wiele lepsze niż produkty emitujące lotne związki organiczne, takie jak taśmy produkowane na bazie bitumu czy asfaltu. Ponadto firma posiada szeroki asortyment produktów do szybkich i niezawodnych zastosowań w niskich i wysokich temperaturach.

„Functional Coatings, Inc. z niecierpliwością czeka na możliwość wykorzystania swojej  wiedzy i doświadczenia oraz na osiągnięcie jeszcze większego wzrostu w przyszłości – powiedział Stephen Lynch, właściciel firmy. – Znaleźliśmy silnego partnera, firmę tesa, która jest wiodącym producentem technicznych taśm klejących i rozwiązań samoprzylepnych na całym świecie.”

O tesa

tesa jest jednym z wiodących światowych producentów technicznych taśm klejących oraz systemowych rozwiązań samoprzylepnych (łącznie ponad 7 000 produktów) dla klientów przemysłowych i profesjonalnych oraz użytkowników indywidualnych. Od 2001 r. tesa SE (4 450 pracowników) jest spółką całkowicie zależną od firmy Beiersdorf AG (do której należą m.in. takie marki jak NIVEA, Eucerin i la prairie). Produkty i rozwiązania dla różnych branż przemysłowych — takich jak motoryzacja, sektor elektroniczny (np. smartfony, tablety), branża poligraficzno-papiernicza, materiały budowlane i zabezpieczenia do skutecznej ochrony marki i produktów — generują około 76% sprzedaży Grupy tesa (2017: 1 257,8 miliony). tesa współpracuje także z branżą farmaceutyczną w zakresie projektowania plastrów leczniczych. 24% sprzedaży tesa przypada na segment konsumentów i fachowców, którym 300 produktów dla klientów indywidualnych ułatwia pracę w domu i biurze.

Zobacz więcej

Tutaj możesz dodać wszystkie pliki i zdjęcia do folderu pobierania. (Plik w formacie .zip)

Obrazy

Firma Functional Coatings znana jest przede wszystkim z niezawierających lotnych związków organicznych taśm samoprzylepnych produkowanych na bazie butylu hybrydowego. Grube, łatwe w użyciu taśmy o wysokiej wydajności są o wiele lepsze niż produkty emitujące lotne związki organiczne, takie jak taśmy produkowane na bazie bitumu czy asfaltu.

Functional Coatings, Inc.

Typ pliku
Rozmiar pliku
Pobierz

Typ pliku
Rozmiar pliku
Prawa autorskie
Ten materiał może być wykorzystywany wyłącznie do celów redakcyjnych - komercyjne stosowanie jest zabronione. Wszystkie aktywa medialne tesa, które są powielane w celach wydawniczych muszą zawierać informacje o prawach autorskich "© tesa SE. Wszelkie prawa zastrzeżone". Elektroniczne przetwarzanie jest dopuszczalne wyłącznie za uprzednią zgodą tesa SE. Materiał nie może być powielany swobodnie. W celu powielenia materiału prosimy o kontakt celem autoryzacji.