Dame som reiser med tog.

Vårt nye brannsertifikat: Drevet av trygge togreiser

tesafix® 4965 selvklebende tape bidrar til å sikre sertifisert brannbeskyttelse i jernbanevogner.

11. jul. 2018

Alle gode reiseopplevelser starter med passasjersikkerheten

Etterspørselen etter togreiser er stigende, enten det er snakk om jobbreiser eller turer med familien. Passasjersikkerheten er avgjørende for en god reiseopplevelse. Derfor tar vi retningslinjene for brannsikkerhet svært alvorlig ved å innfri kravene til produsenter av jernbanevogner og sikre bekymringsløse togreiser. Våre selvklebende taper brukes ofte i komponenter som gir reisekomfort, f.eks. seter, veggbekledning og skjermer.

Vi presenterer vår nye brannsertifiserte selvklebende tape tesafix® 4965

Vi tror ikke på snarveier når det gjelder sikkerheten. Derfor investerer vi tungt i testing og utvikling av brannsikker tape til jernbanevognindustrien. tesafix® 4965 er vår nyeste brannsertifiserte tape som er den første i sitt sortiment. tesafix® 4965 er en transparent dobbeltsidig selvklebende tape bestående av en PET-bæremateriale og en klebrig akrylkleber. Takket være de fremragende tekniske egenskapene innfrir denne grundig testede selvklebende tapen alle kravene i DIN EN 45545-2 R1 og HL3, det høyeste farenivået. De involverte testene er som følger:

  • Varmeavgivelse
  • Røykgenerering (røyktetthet og toksisitet)
  • Sideveis flammespredning (brannhastigheten)

Resultatet er en effektiv og sertifisert brannbeskyttelse for innvendige og utvendige anvendelser i jernbanevogner – dette gjelder til og med for dobbeltdekker-kjøretøy som kjører under bakken eller i tunneler.

Full kraft fremover: effektiv og permanent tapemontering

Denne transparente dobbeltsidige selvklebende tapen er egnet for et bredt spekter av applikasjoner i jernbanesektoren, og bidrar til å sikre enkle og effektive monteringsprosjekt. Dette inkluderer rask montering av ABS-deler, påføring av gummi- og EPDM-profiler, samt vedheftning av listverk, skilt og aluminiumsplater, og til og med vedheftning til LSE-overflater. I tillegg er vår tesafix® 4965 selvklebende tape perfekt for de mest krevende applikasjonene som kraftig stress, høye temperaturer på opptil 200 °C eller kritiske substrater. Tapens robuste MOPP-dekkpapir forhindrer rifter når den fjernes, og optimaliserer produksjonsprosessen – dessuten kan den tas i bruk umiddelbart etter montering.

Key visual jernbaneindustrien
Montering av jernbanevogner

Sammen er vi alltid på rett spor

Vi investerer kontinuerlig i testing og evaluering av tapeløsningene våre. Vi engasjerer oss i samarbeid med kundene våre for å lære, bygge opp og dele kunnskap med mål om å bygge videre på denne ekspertisen. Sammen kan vi skape produktprofiler som er egnet for farlige situasjoner, og som oppfyller både lokale og regionale forskrifter for en mer effektiv og tryggere jernbaneindustri.