Tietosuojalausunto

Arvostamme yksityisyyttäsi. Siksi käsittelemme henkilötietojasi aina lakisääteisten tietosuojakäytäntöjen mukaisesti.

Alla haluamme tiedottaa henkilötietojen käsittelystä.

Selaa tänne löytääksesi tarpeitasi vastaavat tietosuojatiedot

Täältä löydät tietoa tavoista, joilla suojaamme tietojasi. Yleisen tietosuojalausunnon lisäksi on muitakin erityisiä tietosuojakäytäntöjä.

(Olet täällä) Yleistä tietosuojaa koskeva tietosuojalausunto
Täältä voit selvittää, miten käsittelemme henkilötietojasi yleisesti. Meidän ja tietosuojavastaavamme yhteystietojen lisäksi löydät täältä tietoa oikeuksistasi.

Sosiaalisen median sivujemme tietosuojakäytäntö
Jos haluat lukea lisää henkilötietojen käsittelystä sosiaalisen median alustojen käytön yhteydessä, napsauta tästä.

Tietosuojatiedot, tesa PRO
Täältä löydät tietoa, kuinka käsittelemme tietojasi, jos sinulla on tesa PRO -asiakastili.

Markkinoinnin tietosuojakäytäntö
Lue täältä, kuinka käytämme tietojasi osana markkinointiamme, esimerkiksi uutiskirjeitä, asiakastutkimuksia tai markkinatutkimuksia varten.

Tietosuojailmoitukset evästeistä ja työkaluista osoitteessa tesa.com
Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeistä ja tesa.com-sivustolla käytetyistä työkaluista on evästeasetuksissamme. Täällä voit myös milloin tahansa peruuttaa tai muuttaa suostumuksesi evästeisiin ja työkaluihin

Vastuuhenkilö

Lisäksi muut tesa-konsernin yritykset [katso tesa-konsernin yleiskatsaus] voivat myös olla vastuussa tesa-konsernin sisäisten tietosuojasääntöjen perusteella.

tesa SE’s nye hovedkvarter i Norderstedt i Tyskland

Global Headquarters - tesa SE

Hugo-Kirchberg-Straße 1
22848 Norderstedt
Saksa

Avaa Kartta

Puhelin: +49 40 888 99 0

http://www.tesa.com

Get more information

Asiakkaiden ja kiinnostuneiden osapuolten tietojenkäsittely

Tietojen käsittely yhteydenottolomakkeita käytettäessä

Kaikissa kysymyksissä tarjoamme mahdollisuuden ottaa meihin yhteyttä verkkosivustolla olevan lomakkeen kautta. Tässä tapauksessa pakollisiksi merkityt tiedot tarvitaan, jotta pyyntö voidaan osoittaa oikealle vastaanottajalle ja siihen voidaan vastata. Lisätietoja voidaan antaa vapaaehtoisesti. Tällöin henkilötietojasi käsitellään säännöllisesti suostumukseesi perustuen yleisen tietosuoja-asetuksen  6 artiklan (1)(a)  mukaisesti ja/tai  6 artiklan (1)(f)  mukaisesti perustuen oikeutettuihin etuihimme vastata pyyntöösi.

Liikekumppaneiden, asiakkaiden, tavarantoimittajien ja kiinnostuneiden osapuolten tietojen käsittely

Henkilötietojesi käsittely voi johtua toisaalta sopimuksella säänneltyä liikesuhdetta edeltävien sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamisesta tai toisaalta kanssasi tehdystä sopimuksesta johtuvien velvoitteiden täyttämisestä. Tämä voi sisältää esimerkiksi ostotilausten, toimitusten tai maksujen käsittelyn tai yksityishenkilöiden tarjouspyyntöjen valmistelun ja niihin vastaamisen sopimussuhteen perustamisen tai ehtojen määrittämiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen  6 artikla (1)(b) .

Lisäksi tesa on useiden lakisääteisten velvoitteiden alainen, jotka voivat edellyttää henkilötietojesi käsittelyä (yleisen tietosuoja-asetuksen  6 artikla (1)(c). Nämä oikeudelliset velvoitteet voivat johtua esimerkiksi vero-, kauppa-, ulkomaankauppa- tai sanktiolaeista.

Lisäksi henkilötietojesi käsittely voi olla tarpeen oikeutettujen etujen suojaamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen  6 artikla (1)(f) ). Oikeutettuja etuja ovat erityisesti sopimusten ja muiden liikesuhteiden tekeminen tai toimeenpano liikekumppaneidemme, toimittajiemme tai asianosaisten kanssa, joiden edustajana tai työntekijänä saatat toimia. Lisäksi oikeutettuja etuja ovat sisäiset hallinnolliset tarkoitukset (esim. kirjanpito) tai IT-turvallisuuden ja -toiminnan varmistaminen sekä vaatimustenmukaisuustarkastusten suorittaminen, rakennusten ja tilojen turvallisuuden varmistaminen tai oikeudellisten vaatimusten esittäminen, harjoittaminen tai puolustaminen.

Liikesuhteemme yhteydessä sinun on annettava ne henkilötiedot, jotka ovat välttämättömiä liikesuhteen perustamiseksi, toteuttamiseksi ja päättämiseksi sekä siihen liittyvien velvoitteiden täyttämiseksi ja jotka meidän on lain mukaan kerättävä tai jotka meillä on oikeus kerätä oikeutettujen etujen perusteella. Ilman näitä tietoja emme yleensä voi ottaa sinuun yhteyttä ja/tai ryhtyä liikesuhteeseen kanssasi. Jos olet luovuttanut meille tietoja vapaaehtoisesti, ilmoitamme tästä vastaavasti tietoja kerättäessä.

Jos suostut (yleisen tietosuoja-asetuksen  6 artikla    (1)(a)) henkilötietojen käyttöön mainonta- ja markkinatutkimustarkoituksissa, käytämme tietojasi myös niihin tarkoituksiin, joihin suostumus on annettu (esim. uutiskirjeitä varten), kunnes peruutat suostumuksesi. Tämä tarkoittaa, että otamme sinuun yhteyttä suostumusilmoituksessa mainitulla tavalla (esim. sähköposti, puhelin, posti) ja toimitamme sinulle tietoja ja yksilöllistä mainontaa tuotteistamme ja palveluistamme verkkosivuillamme tapahtuvan osto- ja napsautuskäyttäytymisesi analyysin perusteella. Lopuksi käytämme tietojasi analysoidaksemme ja parantaaksemme verkkosivustojemme tehokkuutta. 

Tietojen luovuttaminen

Käsittelemme henkilötietojasi aina luottamuksellisesti, ja ne välitetään vain seuraaville vastaanottajille:

Joissakin tapauksissa saatamme joutua välittämään henkilötietojasi muille konserniimme kuuluville globaaleille yrityksille edellä mainittuja tarkoituksia varten [katso tesa-konsernin yleiskatsaus]. Välitämme yhteydenottolomakkeella kerätyt tiedot pyynnönkäsittelystä vastaavalle yritykselle. Henkilötietojasi voidaan siksi käsitellä myös EU:n/ETA:n ulkopuolisissa maissa, mikäli se on tarpeen vastaamisen kannalta. 

Jaamme tietosi palveluntarjoajille, jotka tukevat meitä verkkosivustojemme ja IT-järjestelmien toiminnassa. Palveluntarjoajamme ovat tiukasti sidottuja annettuihin ohjeisiin ja ovat sopimusvelvollisia niiden mukaisesti. Tämä koskee erityisesti verkkosivustojen isännöintipalveluntarjoajia ja niiden tukemisesta ja ylläpidosta vastaavia yrityksiä, uutiskirjepalveluntarjoajia ja muiden IT-järjestelmien tarjoamisesta, tuesta ja ylläpidosta vastaavia muita IT-palveluntarjoajia.

 Asiakkaiden ja tavarantoimittajien henkilötietoja voidaan siirtää myös ulkopuolisille palveluntarjoajille (esim. veroneuvojille ja oikeudellisille neuvonantajille).

Kolmannen osapuolen liikekumppanimme, mukaan lukien LexisNexis, voivat antaa meille henkilökohtaisia tietojasi, jotta voimme suorittaa taustatarkistuksia ja seulontatoimia täyttääksemme lakisääteiset velvoitteemme, ja muihin tarkoituksiin tässä tietosuojailmoituksessa kuvatulla tavalla. LexisNexis on vastuussa kaikista henkilötiedoista, joita LexisNexis kerää ja säilyttää sinusta, kunnes saamme ne. Saat lisätietoja siitä, kuinka LexisNexis kerää ja käyttää henkilökohtaisia tietojasi, lukemalla heidän tietosuojakäytäntönsä osoitteessa https://www.lexisnexis.com/global/privacy/de/article-14-bis.page.

Lisäksi käytämme toisinaan muiden palveluntarjoajien laajennuksia verkkosivustollamme; lisätietoja saat evästeasetuksista

Tietojenkäsittely kolmansissa maissa

Jos siirrämme henkilötietoja vastaanottajille Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle, siirto tapahtuu vain, jos EU:n komissio on vahvistanut tietosuojan tason olevan riittävän kolmannessa maassa, jos tietosuojan tason on sovittu tietojen vastaanottajan kanssa riittävän (esimerkiksi olemassa olevien riittävyyspäätösten perusteella tai EU:n vakiosopimuslausekkeiden avulla), tai jos olet antanut meille suostumuksesi siihen yleisen tietosuoja-asetuksen 49 artiklan vaatimusten mukaisesti.

Evästeet ja kolmannen osapuolen työkalut

Tämä sivusto käyttää evästeitä ja muita tekniikoita, kuten kolmannen osapuolen työkaluja. Evästeet ovat tekstitiedostoja tai tietoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käytön analysoinnin ja tunnistavat sinut automaattisesti seuraavalla vierailullasi. Voit estää evästeiden asentamisen selaimesi asetuksilla. Tämä voi johtaa siihen, että et voi käyttää kaikkia palveluita täysimääräisesti. Saat lisätietoja evästeiden käytöstä verkkosivuillamme tutustumalla evästeasetuksiin.

Jos haluat muuttaa evästekytkimessä tekemiäsi asetuksia, voit tehdä sen evästeasetuksissa

Lokien kirjaaminen

Joka kerta kun käytät verkkosivustoa, lokit luodaan väliaikaisesti ja niitä käsitellään tilastotarkoituksiin ja verkkosivustomme laadun parantamiseksi.  Nämä tietolokit koostuvat seuraavista tiedoista:

  • - pyydetyn sisällön nimi ja osoite,
  • - pyynnön päivämäärä ja kellonaika,
  • - siirrettyjen tietojen määrä,
  • - käyttöoikeustila (sisältö siirretty, sisältöä ei löydy),
  • - käytetyn verkkoselaimen ja käyttöjärjestelmän kuvaus,
  • - viittauslinkki, joka osoittaa sivun, jolta tulit sivustollemme,
  • - pyytävän tietokoneen IP-osoite, joka lyhennetään siten, että henkilökohtaista viitettä ei voida enää muodostaa.

Nimettyjä tietolokeja käsitellään vain anonyymisti.

Lisäksi tallennamme verkkoselainlaitteesi lähettämän täydellisen IP-osoitteen tiukasti tiettyyn tarkoitukseen seitsemän päivän ajan, jotta voimme havaita, rajoittaa ja poistaa verkkosivustoihimme kohdistuvat hyökkäykset. Tämän ajanjakson jälkeen poistamme tai anonymisoimme IP-osoitteen. Oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen  6 artikla  (1)(f). Varaamme oikeuden tarkistaa nämä tiedot takautuvasti, jos saamme tietoomme konkreettisia merkkejä laittomasta käytöstä. Tiedot poistetaan välittömästi, jos se ei ole enää tarpeen tarkoituksen saavuttamiseksi, mutta viimeistään 7 päivän kuluttua

Tietojen säilytysaika

Säilytämme tietojasi niin kauan kuin se on tarpeen yllä olevaan tarkoitukseen tai lakisääteisen säilytysajan noudattamiseksi (esim. vero- ja kauppalain mukaiset säilytysvelvollisuudet), eikä tesalla ole enää oikeutettua etua tallentaa tietojasi. 

Rekisteröityjen oikeudet

Kun henkilötietojasi käsitellään, yleinen tietosuoja-asetus antaa rekisteröidylle tietyt oikeudet:

Oikeus saada pääsy tietoihin (Yleisen tietosuoja-asetuksen  15 artikla)

Sinulla on oikeus pyytää vahvistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietojasi; jos näin on, sinulla on oikeus saada tietoa näistä henkilötiedoista ja yleisen tietosuoja-asetuksen  15 artiklassa yksityiskohtaisesti luetelluista tiedoista.

Oikeus tietojen oikaisemiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen  16 artikla)

Sinulla on oikeus ilman aiheetonta viivytystä pyytää sinua koskevien virheellisten henkilötietojen oikaisua ja tarvittaessa puutteellisten tietojen täydentämistä.

Oikeus tietojen poistamiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen  17 artikla)

Sinulla on oikeus pyytää sinua koskevien henkilötietojen poistamista ilman aiheetonta viivytystä, jos jokin yleisen tietosuoja-asetuksen  17 artiklassa yksityiskohtaisesti luetelluista syistä ilmenee.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (Yleisen tietosuoja-asetuksen  18 artikla)

Sinulla on oikeus pyytää käsittelyn rajoittamista, jos jokin yleisen tietosuoja-asetuksen  18 artiklassa mainituista ehdoista täyttyy, esimerkiksi jos olet vastustanut käsittelyä, rekisterinpitäjän suorittaman tarkastelun ajan.

Oikeus siirtää tiedot (Yleisen tietosuoja-asetuksen  20 artikla)

Tietyissä tapauksissa, jotka on lueteltu yksityiskohtaisesti yleisen tietosuoja-asetuksen  20 artiklassa, sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot jäsennellyssä, yleisessä ja koneellisesti luettavassa muodossa tai pyytää näiden tietojen siirtämistä kolmannelle osapuolelle.

Peruuttamisoikeus (Yleisen tietosuoja-asetuksen  7 artikla)

Jos tietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käytölle yleisen tietosuoja-asetuksen  7 artiklan (3) mukaisesti. Huomaa, että suostumuksen peruutus on voimassa vain tulevaisuudessa. Tämä ei vaikuta ennen peruuttamista tapahtuneeseen käsittelyyn.

Vastustamisoikeus (Yleisen tietosuoja-asetuksen  21 artikla)

Mikäli tietoja kerätään yleisen tietosuoja-asetuksen  6 artiklan (1)(f) perusteella (tietojen käsittely oikeutettujen etujen turvaamiseksi) tai  6 artiklan (1)(e) (tietojen käsittely yleisen edun turvaamiseksi tai julkista valtaa käytettäessä) perusteella, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä milloin tahansa erityisestä tilanteestasi johtuvista syistä. Emme enää käsittele henkilötietoja sen jälkeen, ellei käsittelylle ole todistettavasti pakottavia oikeutettuja syitä, jotka syrjäyttävät etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai ellei käsittelyn tarkoituksena ole esittää, harjoittaa tai puolustaa oikeudellisia vaatimuksia.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle (Yleisen tietosuoja-asetuksen  77 artikla)

Yleisen tietosuoja-asetuksen  77 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos olet sitä mieltä, että sinua koskevien tietojen käsittely rikkoo tietosuojamääräyksiä. Valitusoikeuteen voidaan vedota erityisesti sen jäsenvaltion valvontaviranomaiselle, jossa asuinpaikkasi, työpaikkasi tai väitetyn rikkomuksen tapahtumapaikka sijaitsee.

Muutokset tietosuojakäytäntöömme 

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin varmistaaksemme, että se on voimassa olevien lakisääteisten vaatimusten mukainen, tai lisätäksemme tietosuojakäytäntöön palveluamme koskevia muutoksia, esimerkiksi ottaessamme käyttöön uusia palveluja. Uusi tietosuojakäytäntö on voimassa seuraavalla käynnilläsi. 

Kysymyksiä

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa suoraan yhteyttä tietosuojavastaavaamme, jonka tiimi on käytettävissäsi myös tietopyyntöjä, rekisteröidyn oikeuksia tai valituksia koskevissa asioissa. 

Ota yhteyttä konsernin tietosuojavastaavaan (EU)

Ulkoinen tietosuojavastaava

Jennifer Jähn-Nguyen
Sechslingspforte 2
22087 Hamburg, Saksa

dataprotection@tesa.com