Otomotiv sektöründe tapa yerine yapışkan bant

tesa, araç gövdelerinde delik kapatma için otomasyona güvenir

Her yıl dünya çapında araba gövdelerinde 10 milyardan fazla deliğin boyama işlemi (e-coat) için kapatılması gereklidir - korozyondan korunmak için kapatılmalıdır. Bu, genellikle büyük plastik tapaların deliklere itilmesiyle manuel olarak yapılır. Çalışanlar için son derece zaman alan ve fiziksel olarak zorlu ve sağlıksız bir iştir. Delikleri kapatmak için vardiya başına 3.500'den fazla tapa yerleştirirler ve genellikle ergonomik olmayan baş üstü pozisyonda çalışmak zorunda kalırlar. Bunu yaparak, muazzam bir ergonomik gerginlik olan, tıpa başına 7 kilograma eşit bir başparmak basıncı uygulamalıdırlar. tesa olarak geliştirmiş olduğumuz alternatif uygulama ile, bir robot tarafından hızlı ve güvenilir bir şekilde uygulanan yapışkan sızdırmazlık bantları çözümünü sunuyoruz.

Porsche ile yakın işbirliği

Markamızın uzun vadeli tedarikçisi olan ünlü otomobil üreticisi Porsche AG ile, Zuffenhausen'deki genel merkezinde yenilikçi robot destekli bir üretim süreci geliştirdik. Tamamen elektrikli Porsche Taycan, verimli delik kaplaması için yeni bir otomasyon teknolojisi kullanan ve böylece tüm üretim sürecini optimize eden dünyadaki ilk araçtır. 2021 yazında Porsche AG, bu yeni konsepti Leipzig fabrikasındaki boyahanesinde de uygulayacak. tesa Direkt Endüstriler Yönetim tesa SE Yönetim Kurulu Üyesi Angela Cackovich, "Porsche ile iş birliği, otomotiv endüstrisinin uzun vadeli bir ortağı olarak tesa'nın yeniliklere nasıl yön verdiğinin ve müşterilerimize değer katmak için geleceğe yönelik çözümler sunduğunun mükemmel bir örneğidir" şeklinde açıklıyor.

Isıya dayanıklı, hafif tesa® sızdırmazlık bantları ayrıca e-mobiliteyi de destekler

Geleneksel plastik tapalara kıyasla, tesa® sızdırmazlık bantları çeşitli avantajlara sahiptir. Tapaların her zaman mükemmel bir şekilde eşleşmesi gerekirken, farklı boyutlardaki delikleri tek sızdırmaz bant boyutu ile kapatmak mümkündür. Bu, genel karmaşıklığı azaltır ve zaman kazandırır. Üstelik, tesa® yapışkan sızdırmazlık bantları ek faydalar sağlayabilir. Temel ürün olan tesa® PunctureGuard, yüksek mekanik mukavemet ve iyi gürültü sönümleme özellikleriyle birlikte mükemmel sızdırmazlık yoluyla korozyon koruması sağlar. Ek olarak, yalnızca bir milimetre ince ancak son derece sağlam olan ve bir araba ömrü boyunca dayanan bu dayanıklı yapışkan yamalar, yaklaşık altı milimetrelik plastik tapalardan önemli ölçüde daha hafiftir. Her fazladan gram menzil kaybı anlamına geldiğinden, bu e-arabalar (tam elektrikli araçlar) için büyük önem taşır. Pil Ayak İzi olarak adlandırılan özel ürünümüz tesa® FireGuard, altı dakika boyunca 500 santigrat dereceye kadar alevlere dayanır ve arızalı bir pil takılması durumunda sürücü ve yolcuların araçtan çıkmasına izin vermek için yolcu bölmesini korur.

Robot teknolojisi sayesinde esneklik ve hız

tesa Otomotiv İş Birimi Başkan Yardımcısı David Caro, "Otomatik uygulama birimimiz tesa® EfficienSeal, tesa uzmanlığından yararlanılarak geliştirildi ve müşterilere deliklerin etkili bir şekilde kapatılacağını garanti ediyor." şeklinde açıklıyor. "Ayrıca, konumlandırma doğruluğu manuel işleme kıyasla önemli ölçüde daha yüksektir. Sızdırmazlık işlemi %100 etkili hale gelir ve geleneksel işleme kıyasla yarı sürede gerçekleştirilebilir."

Bu yenilikçi otomasyon teknolojisini kullanarak, tesa otomotiv müşterileri yüksek derecede esneklikten yararlanırlar: Araç tipine ve araç gövdesindeki ilgili deliklerin sayısına ve boyutlarına bağlı olarak robot, sızdırmazlık yama tipine bağlı olarak uç efektörleri hızlı bir şekilde değiştirebilir.

Daha fazlasını oku

tesa SE Hakkında
Çok uluslu bir şirket olarak tesa, nihai tüketiciler, endüstriyel ve profesyonel müşteriler için yenilikçi yapışkan bantlar ve kendinden yapışkanlı sistem çözümleri geliştirmektedir. Teknik yapışkan bantların devri, 125 yıl önce Hamburg'da başladı. Bugün, müşterilerimizin çalışmalarını, ürünlerini veya yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olan 7.000'den fazla tesa yapışkan çözümü bulunmaktadır. Günümüzde odak noktası sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu süreçleridir. tesa, çevre dostu ürünler ve solventsiz üretim süreçlerinin geliştirilmesine ve ayrıca lokasyonlarında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yatırım yapmaktadır.

tesa 100 ülkede mevcuttur ve Almanya, İtalya, Çin, ABD ve yakında Vietnam'da da fabrikaları işletmektedir. tesa Group'un satışlarının yaklaşık dörtte üçü (2020: 1.326 milyon Euro), endüstriler için uygulamalar tarafından üretilmektedir. Uluslararası müşterileriyle birlikte tesa, ürün ve süreç düzeyinde özelleştirilmiş yenilikler geliştirir. Halihazırda bir elektrikli arabaya 130'dan fazla ve bir akıllı telefona 70'ten fazla tesa bandı uygulanabilir. Baskı ve inşaat endüstrilerinde de tesa, özel yapışkan bantları ile sürekli olarak yeni segmentlere ve ülkelere girmektedir. Şirket, satışlarının neredeyse dörtte birini nihai tüketicilere ve profesyonel ustalara yönelik ürünlerle gerçekleştiriyor. Efsanevi tesafilm® gibi mevcuttaki 300 uygulama hayatı kolaylaştırır veya böcek koruma söz konusu olduğunda onu biraz daha keyifli hale getirir. tesa, dünyanın önde gelen yapıştırıcı çözümleri üreticilerinden biridir. 2001 yılından bu yana tesa SE, bugün 4.800 çalışanı ile Beiersdorf AG'nin (yani NIVEA, Eucerin, la prairie) %100 bağımsız bir iştirakidir.

Press Downloads

Here you can add all documents and media files to the download cart at once. (Zip File)

Images

tesa'nın yapışkan bantları bir robot tarafından hızlı ve güvenilir bir şekilde konumlandırılır. Bu yenilikten önce delik kapatma, elle yapılması gereken yorucu ve zaman alıcı bir süreçti. (© tesa SE)

Uygulama Başlığı

10,3 MB

10,3 MB
Copyright status
This media asset may only be used for editorial purposes, a commercial use is excluded. All tesa media assets that are reproduced for editorial purposes must bear the copyright notice "© tesa SE. All rights reserved". An electronic processing is only permitted with the prior consent of tesa SE. May be reproduced freely. We ask for a copy.
Geleneksel plastik tapalara kıyasla, tesa sızdırmazlık bantları çeşitli avantajlara sahiptir. Sızdırmazlık bantları, karmaşıklığı azaltan ve zaman kazandıran farklı kapak deliği boyutları için kullanılabilir. Ek olarak, sızdırmazlık bantları plastik tapalardan çok daha ince ve daha hafiftir, aynı zamanda son derece esnek ve dayanıklıdır. (tesa®)

Uygulama Başlığı 2

10,5 MB

10,5 MB
Copyright status
Plastik tapalara alternatif: yapıştırıcı üreticisi tesa'dan bir robotun hızlı ve güvenilir bir şekilde konumlandırdığı sızdırmazlık bantları. (© Porsche AG / tesa SE)

Uygulama Başlığı 3

Delik kapama süreci

Copyright status
tesa sızdırmazlık bantları, yeni Porsche Taycan'ın araç gövdesindeki delikleri kapatıyor. (© Porsche AG / tesa SE)

tesa'dan sızdırmazlık bantları ile delik kapama 1

3,1 MB

3,1 MB

tesa'dan sızdırmazlık bantları ile delik kapama 2

Yönetim Kurulu Üyesi, Direkt Endüstriler

Angela Cackovich

17,5 MB

Yönetim Kurulu Üyesi, Direkt Endüstriler

17,5 MB
tesa Otomotiv İş Birimi Kurumsal Başkan Yardımcısı

David Caro

6,9 MB

tesa Otomotiv İş Birimi Kurumsal Başkan Yardımcısı

6,9 MB
Copyright status
tesa® FireGuard 54332, akünün arızalı olması durumunda sürücü ve yolcuların arabadan çıkabilmeleri için 500 dereceye kadar alevleri yolcu bölmesinin dışında tutan Pil Ayak İzi için geliştirilmiştir ve alev alır. Bir rulo (resme bakın) 2000 sızdırmazlık bandı içerir.

tesa® FireGuard 54332

1 MB

1 MB
Copyright status
tesa® FireGuard 54332 was developed for the so-called Battery Foot Print, that keeps flames of up to 500 degrees out of the passenger compartment for six minutes so that the driver and the passengers can get out of the car if the battery is defective and catches fire. One role (see picture) contains 2000 sealing patches.

tesa® FireGuard 54332 (exempt)

6,7 MB

6,7 MB